Wednesday, February 20, 2013

Kuidas panna ennast riidesse vibulaskmisel viburaja läbimisel

Kuidas valmistuda viburajale tulekuks?


Vibu lastakse vabas looduses ja siin mõjub kaasa ilmastik. Ilm on teadagi muutlik ja eri Eesti paikades erinev. Paduvihma, tuisu ja tormiga rajale ei minda, aga kerge seenevihm, lumi ja miinuskraadid ei takista kedagi.

Alati enne laskma minekut oleks hea jälgida ilma. Vastavalt sellele ennast riidesse panna ning varustust (joogipudel, päiksekreem, soojad kindad, vihmakeep jne.) kaasa võtta. Kui oled pikalt üritust planeerinud või ununes ilmaennustust vaadata, siis hoiame meie ilmal silma peal ning teavitame vajadusel sind ja tuletame meelde, mis kaasa võtta.

Järgnevast lõigust leiad soovitusi igaks aastaajaks. Need nõuanded on selleks, et põnev seiklus viburajal oleks 101% nauditav ning meeldejääv.

Suvi

Pähe peaks kindlasti panema mõne peakatte: rätiku, nokkmütsi, soni jne. Harjutusväljak on karjamaal, seega paistab palav päike kindlasti otse lagipähe. Selga peaks panema riided, mis lasevad õhku läbi, aga kaitsevad sind päikese või sääskede eest. Näiteks: T-särk ja õhem dressipluus või pikkade varrukatega pluus. Jalga õhukesed matkapüksid või dressipüksid. Sportlikuks liikumiseks on kindlasti hädavajalikud mugavad jalatsid: matkasaapad ja tossud.
Lisaks oleks mugav, kui kaasas on enda tarbeks veepudel, päikesekreem ja sääsetõrjevahendid.

Sügis ja kevad

Taas pähe müts, kuna lõviosa seiklusest toimub metsas. Selga kihiline riietus, sest sügis/kevad on muutlik (päike, vihm, tuul jne.). Kihilise riietuse all mõtleme siis kilejopet, pikkade varrukatega pluusi, dressipluusi ja sooja pesu.
Ühekordset vihmakeepi ei ole hea viburajale kaasa võtta. Jääb ette vibulaskmisel ja puruneb kiirelt. Jalatsiteks sobiksid matkasaapad ja säärised (vettpidavad) või kummikud. Kindasti ei ole sobilikud tossud, kingad, tennised jne. Kätte õhukesed sõrmkindad.
Lisaks võta kaasa kuivad varuriided juhul, kui olemasolevad riided on vihmast märjaks saanud või niisked.

Talv

Tuletame uuesti meelde, et kogu üritus toimub väljas ning terve raja läbimiseks kulub 2,5 tundi. Vibulaskmine on pidev mõõdukas liikumine ning talvine suusaülikond on hädavalik. Suusariiete alla peaks panema sooja pesu, kätte paksud sõrmkindad ja jalga korralikud talvesaapad.
Siinkohal oleks abiks vanaema kootud villased sokid juhuks, kui varbad hakkavad külmetama.


Meile võib alati helistada, konsulteerida ja nõu küsida. Koos leiame parima lahenduse!

Allergiad ja vajalik info meie instruktoritele

Kui sul on mõni allegia, tervisehäire või oluline info, mida peaksid meiega jagama, siis tee seda kindlasti.
Nii saame end ette valmistada ja teisi koostööpartnereid teavitada ning ebameeldivaid üllatusi vältida.

Kevadel kindlasti tolmlevad paljud puud ja muud taimed, millega peaks arvestama!


Koeru viburada ootab Teid vibu laskma!

www.vibulaskmine.ee

No comments:

Post a Comment